Meyve parçacıkları ile kekin birleşimi farklı bir lezzet ortaya çıkarıyor. Şu an tarifi sizlerle paylaşırken bile canım çekti.
Böğürtlenli Kakaolu Kek muhteşem lezzeti ve görüntüsü ile iştah kabartan bir kek tarifidir..

- MALZEMESİ VE YAPILIŞI ;
- 3 adet yumurta
- 1 su bardağından bir barmak eksik sıvıyağ
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı damla çikolata
- 2 yemek kaşığı tepeleme kakao
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı taze böğürtlen (dilerseniz başka meyve de kullanabilirsiniz)
- 3 su bardağı un
- İlk olarak yumurta ve toz şekeri geniş bir kaba koyup beyazlaşana kadar yaklaşık on dakika çırpın.
- İçine önce sıvı malzemelerini sırasıyla ilave edip çırpmaya devam edin.
- Daha sonra kuru malzemeleri eleyerek karışıma ilave edin.
- Kıvamını ayarlabilmek için unu azar azar ilave edip çırpın.
- Boza gibi akışkan olmalıdır.
- Malzemeler birbirine karışana kadar çırpın.
- Diğer yandan damla çikolataları bir miktar un’a bulayın. (dibe çökmemesi için)
- Kek hamuruna ilave edip tahta kaşık ile karıştırın.
- Yağlanmış ve unlanmış kek kalıbının içine kek karışımının yarısını dökün.
- Üzerine böğürtlenlerin yarısını serpiştirin.
- Kalan kek karışımını’da kalıba boşaltıp üzerine kalan böğürtlenleri aralıklı olarak dizin.
- Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 50 dakika kadar pişirin.
- Kekin pişip pişmediğini anlamak için kürdanı keke batırın, kürdan kuru çıkıyorsa pişmiştir.
- Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyip servis edin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder